^Na vrh stranice

florian.jpg

Posjete na stranici

Posjeta danas 16

Posjeta jučer 91

Posjeta tjedno 107

Posjeta mjesečno 310

Posjeta do sada 27858

Currently are 12 guests and no members online

DVD u gospodarstvu MPD-a

Naziv društva: Industrijsko dobrovoljno vatrogasno društvo MPD Daruvar

Skraćeni naziv: IDVD MPD

Sjedište društva: Daruvar, Preradovićeva 73

Osnivačka skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva održana je 25. lipnja 1978.

Upravni odbor novoosnovanog DVD-a

mpd

Crnković Vlado - predsjednik
Rajzl Franjo - podpredsjednik

Bobić Milorad - tajnik
Čalapa Zdenko - komandir
Hlušička Alojz - zamjenik komandira
Pašuld Josip - blagajnik
Kadežabek Franjo - spremištar

Nadzorni odbor:

Kelemin Ivan - predsjednik
Husak Vjenceslav - član
Supan Ivan - član

Sadašnje stanje: 15 članova zaposlenih u MPD-u
15 članova umirovljenika MPD-a


O nama

MPD tvornica pumpi d.d. Daruvar

P. Preradovića 73
43500 Daruvar
HRVATSKA

Tel: 043/331-444 • 043/331-251 • 043/331-191

Fax: 043/331-191

MPD - Tvornica pumpi d.d. osnovana je 1960. godine pod nazivom METALOPRERAĐIVAČ - metalno industrijsko poduzeće Daruvar.
1977. godine radi proširenog proizvodnog programa mijenja naziv u MPD-Tvornica pumpi i armatura s.p.o.. Osamostaljenjem Republike Hrvatske te uvođenjem privatizacije početkom 1993. g. MPD postaje dioničko društvo i dobiva naziv MPD - Tvornica pumpi d.d.

Od zanatskog poduzeća sa pet zaposlenih radnika, razvilo se suvremeno poduzeće koje danas zapošljava preko 130 stručnih i visokostručnih kadrova, sa vlastitim službama razvoja i tehnologije i modernom organizacijom rada.

Osnovu proizvodnog programa predstavlja pažljivo definiran i odabran proizvodni program koji se sastoji od pumpi, armatura, opreme za loženje u opekarskoj industriji, te servisne djelatnosti.

Glavne grupe proizvoda su: vijčaste, zupčaste, centrifugalne, krilne, vrtložne i vakuum pumpe, te prečistači, regulatori tlaka (reduktori tlaka), gumirani ventili, kao i proizvodnja drugih uređaja i dijelova.

Naši proizvodi primjenjuju se u slijedećim područjima gospodarstva: brodogradnji i strojogradnji, naftnoj i kemijskoj industriji, termo i hidroelektranama, poljodjelstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, proizvodnji građevinskog materijala te u vodovodnim sustavima.
U dijelu programa pumpi za naftu i njene derivate, MPD je najznačajniji proizvođač u Hrvatskoj.

Pored domaćeg tržišta naši proizvodi nalaze svoje mjesto i u inozemstvu. U proteklom periodu ostvaren je izvoz u Njemačku, Švedsku, Finsku, Češku, Italiju, Rusiju te zemlje Bliskog Istoka.

Plan razvoja MPD-a i dalje će biti usmjeren na područje pumpi, sa osobitim naglaskom na razvoj specijalnih vrsta pumpi, samočistivih prečistača, sustava za navodnjavanje, modulnih jedinica pumpnih sustava za razne prmjene i sl.. Garancija za uspješan razvoj poduzeća je u vlastitom kreativnom razvojnom sektoru te u stručnosti i iskustvu zaposlenih. 

Copyright © 2013. Javna Vatrogasna Postrojba Grada Daruvara  Rights Reserved.